Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A 6 db tojást keményre főzzük.
A darált húshoz hozzáreszeljük a fokhagymát, és a vöröshagymát. (egyben vásárolt sertéscomb esetében együtt daráljuk le a hagymákkal)
Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemléket, vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráhalmozzuk a húsmasszát és egyenletesen elterítjük. A közepébe rakjuk a főtt tojásokat. Ha a főtt tojások végeit levágjuk, nem csúsznak el egymástól.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk.
A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a hús roládot. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.
Közepes hőmérsékleten kb. egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával.
Kihűlve szeleteljük, krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
Hidegtálakra is tökéletes választás!