Elmentem!Stollenpuding
Hozzávalók:
- 4-5 szelet stollen (de lehet kalács vagy gyümölcskenyér)
- 3 tojás
- 1/2 tubus sűrített tej
- 1 rúd vanília magjai
- 4 dl tej
- Bogyós gyümölcsök ízlés szerint (vagy alma)
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj+ a forma kikenéséhez
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
4-5 szelet stollent (vagy kalácsot, gyümölcskenyeret) kockára vágunk.
3 db tojást enyhén felverünk. Hozzáadunk fél tubus cukrozott sűrített tejet, egy rúd vanília kikapart magját és felöntjük 4 dl tejjel.
Egy kerek sütőformát kivajazunk és beletesszük a felkockázott stollen felét. Erre tördelünk 10 dkg étcsokoládét és megszórjuk fagyasztott gyümölccsel vagy kockára vágott párolt almával.
Befedjük a maradék stollennel és végül leöntjük a vaníliás tejjel. A tetejére vajat kockázunk. Állni hagyjuk egy kicsit, hogy a kenyér magába szívja a tejet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben ellenőrizzük és ha még folyós a közepe, akkor hagyjuk tovább sülni. Langyosan tálaljuk.
Stollenpuding 5.00/5 (1 értékelés)
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...