Elmentem!Sült bárány borda
Hozzávalók:
- 1,5 kg bárányborda
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg Kolozsvári húsos szalonna
- só
- bors
- tárkonylevél
- lestyánlevél
- rozmaring
- olaj
- víz
|
Elkészítési idő: |
több mint 2 és fél óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
2500-3000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A megtisztított bordát beirdaljuk, 5 helyen kissé bevágjuk, és bele nyomjuk a fokhagyma gerezdeket.
A hagymát apróra vágjuk, a húsos szalonnát felkockázzuk.
Egy kiolajozott tepsi aljába egy pohár vizet öntünk, és beletesszük a bordát. Befűszerezzük, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben készre pároljuk. Ha szükséges, a sülés során még öntünk alá vizet.
Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk, hogy színt kapjon. Tetszés szerinti körettel, és friss salátával tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha van időnk akkor ezekből a fűszerekből és olajból páclevet készítünk és kb. 2-3 nappal a felhasználás előtt bepácoljuk a húst.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!