Sült csirkecomb cukkinis burgonyatócsnival
Hozzávalók:A csirkecombhoz:
A sütéshez:
A tócsnihoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombot megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszersóval és a rozmaringgal, majd 1 órát állni hagyjuk.
A tepsit kikenjük a zsírral, és belerakjuk a combokat. A tepsi aljára öntjük a vizet. Alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Az étolajat elkeverjük a pirospaprikával. A tepsit kivesszük a sütőből, és a combokat megkenjük a paprikás olajjal. Ezután alufólia nélkül addig sütjük, amíg szép színt kap a csirke (kb 10-15 perc).
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk, és héjastul lereszeljük. Összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük fedő alatt. Papírszalvétára szedjük, és forrón a sült csirkecombok mellé tálaljuk.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is.