Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirkecomb majonézes rántott patisszonnal

Sült csirkecomb majonézes rántott patisszonnal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirkecomb majonézes rántott patisszonnal

Sült csirkecomb majonézes rántott patisszonnal

Hozzávalók:

  • 2 db csirke comb
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db kicsi patisszon
  • 1 db tojás
  • liszt zsemlemorzsa
  • olíva olaj
  • kovászos uborka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • citrom
  • majonéz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezem, facsarok rá citromot, meglocsolom olívaolajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap a krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben előfőzöm. A patisszont szeletelem, megpucolom, fűszerezem, bepanírozom, s egy serpenyőben olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.

A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, újból megfűszerezem, ráöntöm a páclét, s megsütöm. Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, hogy az is átmelegedjen.

Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, melyre nyomok majonézt, a krumplik felét, s két uborka szeletet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére