Sült gesztenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Vegyünk igény szerinti mennyiségű gesztenyét.
Tegyük őket egy lábasba öntsük le vízzel, ami teljesen ellepi őket és lassú tűzön főzzük 15-20 percig.
Ezután vegyük ki őket, és mindegyikre vágjunk egy éles késsel egy jó nagy X-et. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át őket teljesen és lehetőleg az ujjainkat se vágjuk le.
Tegyük őket lyukacsos pizzasütő tepsire, avagy ennek híjján egy sima tepsire.
Toljuk be a tepsit a forró sütőbe és 180 fokon süssük 8-10 percig, ha van grill fokozat az utolsó 1-2 percben kapcsoljunk át arra.
Melegen, forró tea kíséretében tálaljuk.
Igazi karácsonyi hangulatot varázsol, hógolyózás után kellemesen átmelegíti az átfagyott tenyereket. Egészségetekre!
Tipp / megjegyzés:
Íme egy klasszikus: a GESZTENYE, sütve . Nem valami nagy, flancos receptet osztok meg Veletek, hanem csak simán azt, hogy én hogy szoktam sütni ezt a forró finomságot.
Mert ugye sokszor próbáltam házilag előállítani, de volt hogy csúf maszatos izé lett az egészből, morzsolódott, szóródott és végül a kis szőrös héjával együtt voltunk kénytelenek megenni. Hogy Veletek ez ne fordulhasson elő, íme ez az én kitapasztalt “receptem”
nutsnroll.blogspot.co.uk