Sült hering gombával spárgával póréhagymával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megmosom, a spárgát megpucolom, a végét levágom. Felteszem őket sós, cukros vízben főni.
Amikor már majdnem megfőttek, átrakom őket egy serpenyőbe, melybe öntöttem a hering levéből. (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmaz), melléteszem a gombát, a heringeket, facsarok rá citromot, öntök rá fehér bort.
Fűszerezem, teszek rá kakukkfüvet, és aprított fokhagymát. Átsütöm, majd grill fokozaton kicsit megpirítom.
Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem, petrezselyem zölddel és virágzó kakukkfűvel.
A serpenyőben lévő szaftban átforgatom az aprított medvehagymát, öntök a tányérra belőle.
Fehérbort iszom hozzá.