Sült hús resztelt májjal, sült hasáb burgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen fehéredésig pirítjuk. Majd a visszamaradt olajjal együtt tepsibe rakjuk. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben, közepes hőfokon készre pároljuk. Ha puha a hús levesszük róla a fóliát. hogy pirulni tudjon.
A hagymát apróra felvágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A májat vékony csíkokra szeljük, és a hagymára téve, hirtelen fehéredésig sütjük. Fűszerezzük,hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, kevés vizet teszünk alá, hozzáöntjük a bort, és rövid idő alatt készre pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és forró olajban aranyszínűre sütjük.
A húst a resztelt májjal, sült burgonyával, és tetszés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A májat rövid ideig süssük, mert minél tovább sütjük annál keményebb lesz. A májat és a burgonyát a tányéron sózzuk csak meg, mert a májat a só megkeményíti.