Főoldal / Levesek / Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal – paleo

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal – paleo

Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal - paleo

Hozzávalók:

  • 2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • 2 vöröshagyma apróra vágva
  • 3 szál sárgarépa kockázva
  • 2 szál paszternák kockázva
  • 1 nagy édesburgonya kockázva
  • 3-4 zellerszál aprítva
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • 1 chili apróra vágva (opcionális)
  • 30 dkg sütnivaló kolbász (adalékanyag mentes)
  • pár szál petrezselyem aprítva
  • kb. 30 dkg fagyasztott kelbimbó (kiolvasztás nélkül)
  • 2-3 ek. olíva olaj
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fagyasztott kelbimbót terítsük egy tepsibe, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olíva olajjal, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vegyük ki és a nagyobb darabokat vágjuk négyfelé, a kisebbeket kétfelé. (Ha friss kelbimbót használunk, azt egyből felvághatjuk, mikor betesszük a sütőbe.) Süssük még kb. 30 percig, de ellenőrizzük többször, ez sütőnként változó lehet, közben forgassuk is át.

Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és paszternákot, a fokhagymát. Átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 10-15 perc főzés után hozzáadjuk az édesburgonyát és a szárzellert, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet és főzzük puhára. (Én chili paprikát is tettem bele, de ezt opcionális.)

A végén még ízlés szerint ízesítjük és adjuk hozzá az aprított petrezselymet is. Tálalás előtt keverjük bele a sült kelbimbót és a kolbászt vagy csak kínáljuk mellé, külön tálban és így mindenki azt és annyit tesz bele ahogy szeretné.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére