Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fagyasztott kelbimbót terítsük egy tepsibe, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olíva olajjal, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vegyük ki és a nagyobb darabokat vágjuk négyfelé, a kisebbeket kétfelé. (Ha friss kelbimbót használunk, azt egyből felvághatjuk, mikor betesszük a sütőbe.) Süssük még kb. 30 percig, de ellenőrizzük többször, ez sütőnként változó lehet, közben forgassuk is át.
Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és paszternákot, a fokhagymát. Átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 10-15 perc főzés után hozzáadjuk az édesburgonyát és a szárzellert, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet és főzzük puhára. (Én chili paprikát is tettem bele, de ezt opcionális.)
A végén még ízlés szerint ízesítjük és adjuk hozzá az aprított petrezselymet is. Tálalás előtt keverjük bele a sült kelbimbót és a kolbászt vagy csak kínáljuk mellé, külön tálban és így mindenki azt és annyit tesz bele ahogy szeretné.