Főoldal / Egytálételek / Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 2 szál sütnivaló házias csípős kolbász
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított vecsési káposzta
  • 2 db nagy burgonya
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.

Egy tepsibe kevés olajat öntök, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, és a szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.

30 perc elteltével a kolbászokat és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm.

20 perc elteltével a káposztára bort öntök, és grillfokozaton (200 C fokon) még tízpercig sütöm.

Tálaláskor a kolbászt a káposztával és a sült zöldségekkel tálalom.

Fehérborral fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére