Sült kolbász és szalonna krumplival és sütőtökkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.
Egy tepsibe kevés olajat öntök, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, és a szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.
30 perc elteltével a kolbászokat és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm.
20 perc elteltével a káposztára bort öntök, és grillfokozaton (200 C fokon) még tízpercig sütöm.
Tálaláskor a kolbászt a káposztával és a sült zöldségekkel tálalom.
Fehérborral fogyasztom.
Tipp / megjegyzés:
Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.