Sült lazac zöldségekkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majorannát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, és vágok rá chili paprikát. Meglocsoljuk olívaolajjal, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat, és betesszük a hűtőszekrénybe.
A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval együtt. Az édesburgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk.
A kockákra vágott édesburgonyát egy tepsibe vagy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), és még 10 percig sütjük.
Közben a lazacot is megsütjük. A vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk borsozzuk, facsarunk rá citromot, majd locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellétesszük a lazacot, a szál spárgát, paradicsomot, valamint az édesburgonyát és a zöldborsót.
Jó étvágyat!
Tipp / megjegyzés:
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el zöldségekkel. Tetszés szerint más zöldségekkel is elkészíthető, a negyedik képen spenóttal, spárgával, borsóval és paradicsommal készítettem.