Főoldal / Hal ételek / Sült lazac zöldségekkel

Sült lazac zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült lazac zöldségekkel

Sült lazac zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 db lazac patkó (65 dkg)
  • 1 db édesburgonya
  • 3 db paradicsom
  • 12 síp fehér spárga
  • 1/2 pohár zöldborsó
  • 1/2 fejes saláta
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1/2 citrom
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • salátaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • sült hal fűszerkeverék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majorannát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, és vágok rá chili paprikát. Meglocsoljuk olívaolajjal, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat, és betesszük a hűtőszekrénybe.

A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval együtt. Az édesburgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk.

A kockákra vágott édesburgonyát egy tepsibe vagy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), és még 10 percig sütjük.

Közben a lazacot is megsütjük. A vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.

Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk borsozzuk, facsarunk rá citromot, majd locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellétesszük a lazacot, a szál spárgát, paradicsomot, valamint az édesburgonyát és a zöldborsót.

Jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el zöldségekkel. Tetszés szerint más zöldségekkel is elkészíthető, a negyedik képen spenóttal, spárgával, borsóval és paradicsommal készítettem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére