Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült liba petrezselymes burgonyával

Sült liba petrezselymes burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült liba petrezselymes burgonyával

Sült liba petrezselymes burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 kisebb egész liba
  • liba zsír
  • 2 db alma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál rozmaringág
  • só, bors
  • 2 narancs leve
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A libát megmossuk, megtöröljük, majd sóval, borral bedörzsöljük.Libazsírral kikent tepsibe tesszük.

A sárgarépát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Az almákat gerezdekre vágjuk és a sárgarépával együtt a liba belsejébe tesszük. A tetejét megkenjük, zsírral, és rátesszük a rozmaring ágakat. Meglocsoljuk a narancsok levével. Fóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben készre pároljuk.

Ha puha levesszük a fóliát, a felesleges levet lemerjük. Majd sűrű locsolgatás mellett  magasabb hőfokon pirosra sütjük.

A megtisztított burgonyát, kockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel

A ropogós sült libát, a benne sült töltelékkel és a petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki szereti párolt vörös káposztával is kínálhatja, vagy megtöltheti vele a libát.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére