Sült liba petrezselymes burgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A libát megmossuk, megtöröljük, majd sóval, borral bedörzsöljük.Libazsírral kikent tepsibe tesszük.
A sárgarépát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Az almákat gerezdekre vágjuk és a sárgarépával együtt a liba belsejébe tesszük. A tetejét megkenjük, zsírral, és rátesszük a rozmaring ágakat. Meglocsoljuk a narancsok levével. Fóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben készre pároljuk.
Ha puha levesszük a fóliát, a felesleges levet lemerjük. Majd sűrű locsolgatás mellett magasabb hőfokon pirosra sütjük.
A megtisztított burgonyát, kockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel
A ropogós sült libát, a benne sült töltelékkel és a petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki szereti párolt vörös káposztával is kínálhatja, vagy megtöltheti vele a libát.