Főoldal / Egytálételek / Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Sült padlizsán paradicsommal és bivalymozzarellával

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • bazsalikomlevelek
  • 2 db karikára vágott paradicsom
  • 2 csomag bivalymozzarella szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Padlizsánokat megmossuk, elfelezzük és a domború részüknél 3-4-szer óvatosan bevágjuk zsebeket készítünk ( csak mélyedéseket vágunk, vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen ).

Fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal és bemasszírozzuk vele a padlizsánt kívül és a mélyedéseket is. Sózzuk és borsozzuk.

Beletesszük egy sütőformába és 180 fokon légkeveréssel kb. 20 perc alatt elősütjük. Kivesszük a sütőből és mindegyik mélyedésbe egy-egy paradicsomszeletet, mozzarellaszeletet és bazsalikomlevelet nyomunk.

További 10 percig sütjük.

Ízlés szerint meg lehet szórni még egy kis parmezánnal is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére