Sült pulykaszárny II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szárnyakat alaposan megmossuk, tisztítjuk. A szárnyakat besózzuk.
Elkészítjük a fűszeres pácot:
Az olajhoz adjuk a borsot, majorannát, pirospaprikát egy kevés sót. Az egészet összekeverjük, és a szárnyakat jól bekenjük az olajos keverékkel.
Ezután a bőrös oldalával lefelé a sütőedénybe helyezzük őket. Lefedjük, és 180-200 fokon szép pirosra megsütjük.
(Kb. 30 perc sütés után megfordítjuk, és fedő nélkül a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk, amíg szép színt nem kap.)
A sült pulykaszárny mellé tetszőleges köretet készíthetünk, de tálalhatjuk salátával is (akkor egy fogyókúrás ebédnek is megfelel). Én most hernyó burgonyával tálaltam.
Tipp / megjegyzés:
A pulyka nagyon egészséges és ízletes hús, ezért alkalmanként jó ha terítékre kerül. A pulykaszárny, pedig egy pénztárcabarát része a pulykának.
Ez az elkészítés nagyon egyszerű, a fűszerezést ízlésünk szerint változtathatjuk.