Sült spárga sonkával sajttal krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom.
Egy serpenyő aljára vajat kenek, rákarikázom a krumplit, a mángoldot darabolom, rárakom a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka., az aprított medvehagyma.
Mindegyik réteget sózom, borsozom.
A spárgák végét levágom, majd háromba vágom, s rárakom a rétegek tetejére. Sózom, s szórok rá őrölt fehér borsot, s őrölt szerecsendiót.
Locsolok rá tejszínt és kaukázusi kefirt, s teszek rá vajdarabkákat. Letakarom alufóliával.
Beteszem az előmelegített sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütöm. 25 perc elteltével leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt sajtot, s a zsemlemorzsát.
Tovább sütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.
Tálalok. Szedek a tányérra egy szeletet. Középre teszek egy petrezselyem zöldet.