Sült tarja gyümölccsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba, és törjük össze.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és az őrölt korianderrel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. (a tarja lehet kicsit vastagabb szelet)
Az almának távolítsuk el a magházát, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szintén vágjuk vastagabb szeletekre. A szőlőt mossuk meg, majd szemezzük le. (érdemes nagyobb szemű szőlőt választani)
A tepsit kenjük ki a zsírral, majd fektessünk bele két-három szelet almát, helyezzünk rá egy szelet befűszerezett húst úgy, hogy félig fedje az almaszeleteket, majd tegyünk rá két-három szelet lilahagymát. A rétegezést addig folytassuk míg elfogynak a hozzávalók.
Ezután szórjuk meg a zsályalevelekkel, öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával. (a zsályaleveleket egészben szórjuk közé, mert felaprítva túl intenzív lesz az íze)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. másfél óra alatt pároljuk puhára. (én légkeverésnél 160 fokon, másfél óráig pároltam)
Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük pár perc alatt szép pirosra. (ha sok lé lenne alatta párolás után, akkor öntsünk le belőle)
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.