Sült töltött kaliforniai paprika zöldségekkel tojással
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy darab tojást keményre megfőzök. A hozzávalókat megmosom.
A paprikát hosszában kettévágom. A sonkát, bacont, gombát, füstölt sajtot kockára, az újhagyma egy részét, a paprikákat karikára vágom, a petrezselymet aprítom. A tojást megpucolom, hosszában, majd keresztbe felvágom. A sonkát és a bacont, a hagyma fehérjét megpirítom. Valamennyi hozzávalót beteszem a keverőtálba, hozzáütöm a nyers tojást, a petrezselymet, fűszerezem, majd összekeverem.
A paprikacsónakokat beteszem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. Sózom, borsozom, megtöltöm őket, melléteszem a krumplikat, 2 paradicsomot, két gombát, s egy újhagyma zöldet. Az egészet újra fűszerezem.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 45 perc elteltével a paprikára szórom a közben lereszelt ementálit, visszateszem a sütőbe. 20 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s aranybarnára sütöm.