Főoldal / Sertés ételek / Sült vaddisznó comb

Sült vaddisznó comb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült vaddisznó comb

Sült vaddisznó comb

Hozzávalók:

  • 1 kg comb
  • vadfűszerpác
  • olíva olaj
  • gyömbér
  • 1-2 szál rozmaring ág

A körethez:

  • vegyes zöldség, vagy krumplipüré
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 4000-5000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst ujjnyi vastag szeletekre felszeleteljük, és az előre elkészített páclébe tesszük a szeleteket úgy,hogy ellepje a húst. Két napig pácoljuk, majd egy kikent tepsibe rakjuk. Ízlés szerint teszünk rá gyömbért, rozmaring ágat, és a sülés vége felé sózzuk. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon készre sütjük. A sülés alatt, többször locsoljuk meg a kisült levével.

Mikor megsült levesszük a fóliát, hogy szépen megpiruljon. Párolt vegyes zöldséggel, vagy krumpli pürével kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Azért locsoljuk meg többször mert a comb elég száraz hús. A sózás azért csak a végén ajánlott, mert a só kiveszi a nedvességet a húsból. A Metróba már lehet kapni vadhúst, igaz drága, de néha megengedhetjük magunknak.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére