Sült vaddisznó comb
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A húst ujjnyi vastag szeletekre felszeleteljük, és az előre elkészített páclébe tesszük a szeleteket úgy,hogy ellepje a húst. Két napig pácoljuk, majd egy kikent tepsibe rakjuk. Ízlés szerint teszünk rá gyömbért, rozmaring ágat, és a sülés vége felé sózzuk. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon készre sütjük. A sülés alatt, többször locsoljuk meg a kisült levével.
Mikor megsült levesszük a fóliát, hogy szépen megpiruljon. Párolt vegyes zöldséggel, vagy krumpli pürével kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Azért locsoljuk meg többször mert a comb elég száraz hús. A sózás azért csak a végén ajánlott, mert a só kiveszi a nedvességet a húsból. A Metróba már lehet kapni vadhúst, igaz drága, de néha megengedhetjük magunknak.