Sütőben főtt sörös bárányragu leves
Hozzávalók:
Fűszerek:
|
|
Elkészítés:
Egy olyan nagy fazekat vegyünk elő, amit a sütőben is lehet használni. Először kevés zsíron hirtelen megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott báránycombot.
Majd a húst kivesszük, és megfuttatjuk az aprított hagymát majd rétegezve beletesszük az összes hozzávalót. A zöldségeket is nagyobb darabokban hagyjuk. Felöntjük vízzel és sörrel, amikor felforr, akkor lefedve betesszük a 120 fokos sütőbe.
Innentől kezdve néha ránézünk, megkóstoljuk, de kevergetni egyáltalán nem kell és nem is szabad, mert összetörnek a puhuló zöldségek.
Legalább 4-5 órát tölt a sütőben, amikor a hús már omlós, akkor jó.
Hihetetlenül finom, és szinte alig volt vele munka.
Tipp / megjegyzés:
Ez olyan igazi komfort kaja, hétvégére pont ideális, el van magában a sütőben, mi meg tehetjük a dolgunkat. Pontos receptet nem tudok, mert csak úgy összeállítottam, mindenki azt tehet bele, amit szeret, meg amit a bárány szeret:) Krumplit direkt nem tettem bele, mert azt én nem eszem most.
Kinézetre semmi különös nincs benne, de a lassú tűznél való sütőben főzés, a friss bárányhús, a zöldségek és fűszerek valami nagyon finomat alkotnak így egyben.