Főoldal / Hal ételek / Sütőben sült hal eperszósszal

Sütőben sült hal eperszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben sült hal eperszósszal

Sütőben sült hal tejszínes sajtszósszal

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott hal filé
  • 1 kis tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors, piros paprika, olaj
  • morzsolt petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma

Az eperszószhoz:

  • 25 dkg eper,vagy eper lekvár
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. barna cukor
  • fehér bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A halat kiengedjük és besózzuk. A halszeleteket tepsibe tesszük.

A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal és a fűszerekkel, majd ráöntjük a halra, és kevés olajjal meglocsoljuk.
Sütőben készre sütjük.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és összevágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az epret. Addig pároljuk amíg kicsit meglöttyed, ezután jöhet bele a cukor, egy leheletnyi fehérbors valamint egy csepp citromlé. Összeforraljuk, és már lehet is tálalni.
Köretként burgonyát ajánlok hozzá.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére