Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tököt megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és felkockázzuk. Egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben megsütjük.
A tökmagot néhány csepp olívaolajon megpirítjuk.
A sült tököket egy lábasba tesszük, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, és rámorzsoljuk a leveskockát. Rövid ideig főzzük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Felforraljuk, majd botmixerrel összekeverjük.
A levest a pirított tökmaggal, chilivel és tökmagolajjal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sütőtök egy igazi őszi-téli csemege, mely krémleves formájában elkészítve chilivel, tökmaggal igazi ínyencség.