Főoldal / Levesek / Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal

Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal

Sütőtök krémleves chilivel és tökmaggal

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín 
  • 2 db chili
  • 1 ek. tökmag
  • tökmagolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt megpucoljuk, magjait eltávolítjuk,  és felkockázzuk. Egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben megsütjük.

A tökmagot néhány csepp olívaolajon megpirítjuk.

A sült tököket egy lábasba tesszük, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, és rámorzsoljuk a leveskockát. Rövid ideig főzzük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Felforraljuk, majd botmixerrel összekeverjük.

A levest a pirított tökmaggal, chilivel és tökmagolajjal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

A sütőtök egy igazi őszi-téli csemege, mely krémleves formájában elkészítve chilivel, tökmaggal igazi ínyencség.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére