Sütőtökkrémleves fekete erdő sonkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom, majd a tököt kockákra vágom.. A sárgarépát felvágom, a tökkel együtt egy olajozott tepsibe teszem, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, és 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.
Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát felaprítom.
Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, majd félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.
A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, és hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit. Ha a krumpli már majdnem teljesen puha, hozzáadom a sült tököt és répát. Készre főzöm.
Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, és locsolok rá tökmagolajat.
Tipp / megjegyzés:
Már rég főztem sütőtökkrémlevest, most bepótolom, persze egy kicsit másképp készítettem mint eddig.