Sütőtökös sajtos ravioli
Hozzávalók:A tésztához:
Töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A sütőtököt főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a teljesen kihűlt tököt villával nyomkodjuk össze, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra összevágott tökmagot, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. (ez a töltelék kerül majd a ravioliba)
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat. Ezután kézzel gyúrjunk belőle egy sima állagú tésztát, majd letakarva hagyjuk pár percig pihenni. (én kb. 10 percig gyúrom, hogy szép sima legyen)
Ezután nyújtsuk ki a tésztát jó vékonyra, majd ízlés szerinti korongokat szúrjunk ki belőle.
A tésztakorongok felének a közepére tegyünk egy kiskanál tölteléket, majd a tészta szélét nedvesítsük meg egy kicsit. Ezután borítsunk rá egy üres tésztakorongot, és az ujjbegyünkkel nyomkodjuk össze körben a szélét.
Egy edénybe forraljunk vizet, majd tegyünk bele 1 tk sót, és öntsünk bele egy evőkanálnyi étolajat, hogy a raviolik főzés közben ne ragadjanak össze.
Amikor már forr a víz, helyezzük bele óvatosan a megtöltött tésztakorongokat, majd gyöngyöző vízben 4-5 perc alatt főzzük ki. (ha elkészült feljön a víz tetejére)
Az elkészült raviolikat szűrőkanállal (alaposan lecsepegtetve) szedjük ki a vízből, majd helyezzük a tányérokra.
Ezután 1-2 evőkanál olívaolajat keverjünk össze ízlés szerint chiliporral, majd locsoljuk rá a ravioli tetejére. (akinek van otthon chiliolaj az azzal locsolja meg)
Tipp / megjegyzés:
Végül ízlés szerint reszeljünk rá sajtot, és őröljünk rá frissen borsot, majd rögtön tálaljuk.