Svéd csokis kókuszos flarn – paleo
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
Olvasszuk fel a kókuszolajat egy kis fazékban. (de ne forrósítsuk fel)
A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban, majd keverjük az olvasztott olajba. A végén a tojást is adjuk hozzá és keverjük simára. A massza kicsit folyékony, kézzel nem formázható, kanállal kell adagolni.
Készítsünk elő két tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. Egy teáskanállal tegyünk rá kis halmokat a masszából. Hagyjunk elég helyet közöttük, mert szétterülnek.
175 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) süssük kb 6-8 percig. Ez sütőnként változó lehet, ha a színe szép aranysárga, akkor jó.
Hagyjuk őket a papíron kihűlni, ilyenkor még olajos és törékeny, ahogy hűl úgy fog megdermedni és ropogós lesz. Ez nagy melegben lehet, hogy kicsit lassabban megy. Ha teljesen kihűltek vonjuk be őket olvasztott csokival, de csoki nélkül is nagyon finom.