Főoldal / Desszertek / Szabadkai szelet

Szabadkai szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szabadkai szelet

Szabadkai

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • ½ csg sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja

Továbbá:

  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg csokoládé 1 ek étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük, majd összedolgozzuk a kihabosított cukros vajjal.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztát a lekvárral megkenjük.

A csokoládét és az étolajat mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk.
Simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a sütemény tetején csokoládé.

Ízlés szerint dekoráljuk. pl. megszórhatjuk dekor csoki gyöngyökkel. Amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Szabadkai szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére