Szabadkai szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük, majd összedolgozzuk a kihabosított cukros vajjal.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát a lekvárral megkenjük.
A csokoládét és az étolajat mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk.
Simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a sütemény tetején csokoládé.
Ízlés szerint dekoráljuk. pl. megszórhatjuk dekor csoki gyöngyökkel. Amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.