Szalagos fánk Renáta konyhájából
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Előkészítjük az összes hozzávalót.
2-3 dl langyos tejben, pici porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a tojásokat, majd kézzel vagy géppel jól kidagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk ellapogatjuk vagy kinyújtjuk és egy pohárral kiszaggatjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és 15 -20 percet kelesztjük.
Az olajat felhevítjük.
A fánk közepét az ujjunkkal benyomjuk, és ez a lyukas rész került alulra az olajba. Az első oldalát fedő alatt sütjük, majd 1-2 perc után megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük készre.
Törlőpapírra szedjük, porcukorral, lekvárral kínáljuk.