Főoldal / Kelt tészták / Szalámis langalló

Szalámis langalló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalámis langalló

Szalámis langalló 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor

A kenéshez:

  • 3 dl tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

  • 30 dkg szalámi /pick diák csemege/
  • 1/2 csomag újhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 25 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A hagymákat apróra a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával,lila hagymával majd rátesszük a paprika karikákat.

(Csak a felére tettem csípőset.)

Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére