Szalonnába tekert pestós csirke édesburgonya tallérokkal
Hozzávalók:
A pestóhoz:
Az édesburgonyás tallérhoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd minden szeletet sózzunk és borsozzunk.
A pestóhoz minden hozzávalót tegyünk be robotgépbe vagy turmixba és pürésítsük le, de először csak kevés olajjal. Majd lassan csurgassuk hozzá a többi olajat is, és keverjük simára. (Ha eszel sajtot, akkor kevés reszelt parmezánt is adj hozzá.) Ha nincs fenyőmag, akkor kesudióval is elkészíthetjük. Bazsalikom helyett is lehet más fűszernövényt használni, például medvehagymát.
A csirkemell szeleteket kenjük meg pestóval, tekerjük fel és csavarjuk a vékony szalonna szeletekbe. Sorakoztassuk a tekercseket hőálló, enyhén kiolajozott tepsibe és előmelegített 190 fokos sütőben süssük aranysárgára. Ha van felső grill funkció, a sütési idő végén pár percre bekapcsolhatjuk, hogy még ropogósabb legyen a szalonna.
(Ha marad pestó, tegyük tiszta csavaros üvegbe és tároljuk hűtőben. Akár szendvicsre kenve, salátákba, öntetbe is nagyon finom.)
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet.
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk össze, a póréhagymát szintén tisztítsuk meg. Tegyük őket a késes robotgépbe és aprítsuk össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük el.
Teflonos serpenyőben kevés kókuszolajon süssünk kis tallérokat a masszából. (Tápióka keményítő helyett használhatunk mást is)
A megsült csirkét pihentessük kicsit, majd vágjuk szeletekre és tálaljuk az édesburgonya tallérokkal.