Főoldal / Sertés ételek / Szalontüdő

Szalontüdő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalontüdő

Szalontüdő

Hozzávalók:

  • 3 pár sertéstüdő
  • 2 db sertés szív
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • 1 db nagyobb citrom
  • 4 db babérlevé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsír
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet. Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk. 2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
Közepes lángon főzzük tovább, ezalatt kicsavarjuk a citrom levét.

A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a cukrot és arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.

A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett. Pár perc alatt összefőzzük.
Zsemlegombóccal tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére