Szalontüdő
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet. Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk. 2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
Közepes lángon főzzük tovább, ezalatt kicsavarjuk a citrom levét.
A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a cukrot és arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.
A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett. Pár perc alatt összefőzzük.
Zsemlegombóccal tálaljuk.