Főoldal / Desszertek / Szamár kenyér

Szamár kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szamár kenyér

Szamár kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg darált keksz
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg zselé cukor, vagy aszalt gyümölcs
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot lassú tűznél összefőzzük a tojásokkal. Ahogy egyet rottyan levesszük a lángról, belekeverjük a kakaót, a margarint, és ízlés szerint a rumot, vagy rumaromát.

A darált kekszet elkeverjük a zselé cukorral, majd ráöntjük a masszát, össze keverjük. A masszát fóliával kibélelt őzgerinc formába tesszük, majd ráhajtjuk a fóliát, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor kifordítjuk a formából, lehúzzuk  róla a fóliát, és szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti nagyon édesen az kevesebb cukrot, vagy nyírfacukrot is használhat.

Beküldő: Maja

Szamár kenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére