Szárnyas húsleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Hideg vízben feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a májat.
10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket és a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.
Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát, forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.
A főtt húsokat és a zöldségeket akár a levesben, de önálló fogásként is tálalhatjuk, reszelt tormával vagy őrölt pirospaprikával.