Szatmári káposzta II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lapockát és a kolbászt 5 részre felvágjuk, a dagadót ledaráljuk.
A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. A pirított hagymát, a rizst, a darált húst és a fűszereket jól összedolgozzuk.
10 db káposzta levelet sós forró vízzel leforrázunk, a vastag torzsákat kivágjuk, és a darált húsos töltelékkel egyenként megtöltjük.
A megmaradt káposztát apróra metéljük, és egy olajozott lábos alján a 3/4 részét szétterítjük.Erre tesszük a feldarabolt húst és a kolbászt, a tetejükre a erre a töltött káposztát, majd betakarjuk a maradék felszeletelt káposztával.
Felengedjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi,ízlés szerint fűszerezzük, és megszórjuk ételízesítővel.
Lefedve lassú tűznél puhára pároljuk. Végül felöntjük paradicsomlével, és még fél órát pároljuk.
Tálaláskor ki-ki a saját tányérján megtejfölözi, és megszórhatja kaporral ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet a Frank Júlia szakács könyvéből tanultam meg.