Szedres tiramisu
Hozzávalók:
A szedres réteghez:
A rétegezéshez:
A díszítéshez: (ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, majd apránként a kikevert mascarponeba forgatjuk.
A szedret a cukorral és a vízzel összeforraljuk, A szederszemeket egy villával nagyjából szétnyomkodjuk.
Előveszünk egy üvegtálat (vagy több kisebb poharat).
Belerétegezzük a mascarpones krémet a babapiskótával, amit a szedres sziruppal megöntözünk. A sorok közé friss szederszemeket is szórunk.
A felső réteg krém legyen, amit tetszés szerint tejszínhabbal, friss gyümölccsel és reszelt csokoládéval díszíthetünk. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta megpuhuljon.
Könnyű, gyümölcsös desszert.