Főoldal / Desszertek / Szedres tiramisu

Szedres tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres tiramisu

Szedres tiramisu

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 3 ek. porcukor

A szedres réteghez:

  • 20 dkg szeder
  • 50ml víz
  • 1 ek. cukor

A rétegezéshez:

  • 20 dkg szeder
  • 1 cs. babapiskóta

A díszítéshez: (ízlés szerint)

  • szeder
  • 100 ml tejszín
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, majd apránként a kikevert mascarponeba forgatjuk.

A szedret a cukorral és a vízzel összeforraljuk, A szederszemeket egy villával nagyjából szétnyomkodjuk.

Előveszünk egy üvegtálat (vagy több kisebb poharat).

Belerétegezzük a mascarpones krémet a babapiskótával, amit a szedres sziruppal megöntözünk. A sorok közé friss szederszemeket is szórunk.

A felső réteg krém legyen, amit tetszés szerint tejszínhabbal, friss gyümölccsel és reszelt csokoládéval díszíthetünk. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta megpuhuljon.

Könnyű, gyümölcsös desszert.

Mentés

Mentés

Szedres tiramisu 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére