Szedres-túrókrémes Oreo kosárkák
Hozzávalók:A kosárkákhoz:
A túrós krémhez:
A szedres öntethez:
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
Az oreot késes aprítóban (vagy kávédarálóban), több részletben morzsásra daráljuk. Puha vajjal elkeverjük, majd a masszát szilikonos kosárkaformákba (de lehet muffinforma is) egyengetjük és bele lapogatjuk. Ez eléggé maszatolós művelet. Betesszük a fagyasztóba kb. 20 percre, hogy hamarabb megdermedjen, addig elkészítjük a túrós krémet és a szedres öntetet.
A túrót a tejföllel és a porcukorral krémesre kikeverjük. Ízesítjük a citrom levével és reszelt héjával, majd hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, majd a túrós krémhez keverjük, ezzel fellazítva azt.
A szedret a cukorral és a víz felével feltesszük melegedni. A szeder szemeket egy villa segítségével kicsit szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a maradék vízben elkevert étkezési keményítőt és besűrítjük a szedres szószt. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A megdermedt kosárkákat óvatosan kivesszük a formából és egy tálcára helyezzük. Mindegyiket megtöltjük a túrós krémmel, majd a tetejére halmozunk a kihűlt szedres öntetből. A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy a krém kellőképpen megdermedjen.
Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal, csoki reszelékkel és szeder szemekkel díszítjük.