Főoldal / Egytálételek / Szegedi honvéd káposzta

Szegedi honvéd káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szegedi honvéd káposzta

Szegedi honvéd káposzta

Hozzávalók:

  • 15 kg savanyú káposzta
  • 5 kg bőrös sertés lapocka
  • 1 db füstölt főtt csülök
  • 2 kg száraz bab
  • 1 kg sárgarépa
  • 40 dkg fehérrépa
  • 1 db zeller és zöldje
  • 2 kg vöröshagyma
  • 3 kg levescsont
  • 2 liter tejföl
  • 1 liter sűrített paradicsom lé
  • 20 dkg só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál őrölt köménymag
  • 20 dkg fokhagyma
  • 15 db babérlevél
  • 3 db erős paprika
  • 1 kg zsír
  • 1 üveg száraz fehérbor
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 5000 FT felett Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az üstbe helyezünk egy réteg kimosott, aprított káposztát és az összes hozzávalót, majd a fűszereket ízlés szerint egymásra rétegezzük.
Ráborítjuk a paradicsomlevet.
Az utolsó réteg káposzta fölé tegyük a csontokat.
Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, és fedő alatt forrástól számítva egy órát lassú tűzön, kevergetés nélkül, pároljuk.

Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. (ekkorra már a füstölt húsból kioldódott a só)
Hozzáadjuk az 1 üveg bort és további egy órán át főzzük.

Amikor megpuhult a bab és a káposzta, leszedjük a csontokat és belekeverjük a tejfölt.
Sós pogácsával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Mentés

Szegedi honvéd káposzta 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére