Szegedi honvéd káposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az üstbe helyezünk egy réteg kimosott, aprított káposztát és az összes hozzávalót, majd a fűszereket ízlés szerint egymásra rétegezzük.
Ráborítjuk a paradicsomlevet.
Az utolsó réteg káposzta fölé tegyük a csontokat.
Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, és fedő alatt forrástól számítva egy órát lassú tűzön, kevergetés nélkül, pároljuk.
Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. (ekkorra már a füstölt húsból kioldódott a só)
Hozzáadjuk az 1 üveg bort és további egy órán át főzzük.
Amikor megpuhult a bab és a káposzta, leszedjük a csontokat és belekeverjük a tejfölt.
Sós pogácsával vagy friss kenyérrel tálaljuk.