Főoldal / Sertés ételek / Szezámos fasírtgolyók pitában

Szezámos fasírtgolyók pitában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szezámos fasírtgolyók pitában

Szezámos fasírtgolyók pitában

Hozzávalók:

A pitához:

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 tk. cukor

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg sertés-marha darált hús (vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 tk. pirospaprika
  • bors
  • 2 kis ág kakukkfű
  • szükség esetén zsemlemorzsa
  • szezámmag (nálam most fekete)

Az öntethez:

  • 4 ek. majonéz
  • 6 ek. ketchup
  • 2 tk. mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 db csemegeuborka
  • só, bors

A pitába: (ízlés szerint)

  • káposzta saláta (vagy más saláta/csalamádé)
  • hagyma
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével ovális alakúra nyújtjuk a gombócokat úgy, hogy kb. 1cm vastagok legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Sütés közben felpúposodik, és ahogy elkezd kicsi színt kapni már el is készült. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Elkészítjük a fasírt golyókat.
A darált húst összekeverjük az egész tojásokkal, majd fűszerezzük pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és a kakukkfű leveleivel.
A zsemlemorzsát beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük. Ha túl lágynak ítéljük a masszát, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Vizes, szezámmagos kézzel kis gombócokat formálunk a masszából, majd bő, forró olajban kisütjük.

Az öntethez a majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Betesszük a hűtőbe.

A pitákat megtöltjük káposztasalátával, a hagymával, a húsgolyókkal, majd meglocsoljuk a szósszal.

Mentés

Szezámos fasírtgolyók pitában 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére