Főoldal / Tészta ételek / Szilvalekváros derelye

Szilvalekváros derelye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekváros derelye

Szilvalekváros derelye

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg gríz
  • 0,5 dl olaj
  • 40 dkg kemény házi szilvalekvár
  • 2 tk só (a főzővízbe)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A lisztből, a tojásokból, 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta.
Két részre osztjuk és tálkával letakarva egy kicsit pihentetjük.

Olajon a grízt megpirítjuk és 2 dl forró vízzel felöntjük, elzárjuk alatta a gázt.

A tésztát két részletben nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Amikor az egyik lapot kinyújtottuk, egyenlő közökben egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, egymástól kb. 5 cm távolságra.

Ráhajtjuk a tészta másik felét és az ujjunkkal a lekvárkupacok körül lévő tésztát jól lenyomkodjuk.
Derelyevágóval feldaraboljuk.

A feldarabolt tészta széleit villával körbenyomkodjuk, nehogy a lekvár kifolyjon belőle..Egy nagy fazékban feltesszük a vizet forrni, amibe beleszórjuk a sót.
Forró vízben vízben kifőzzük ha feljön a víz tetejére akkor jó.

Amikor kifőtt, beleforgatjuk a prézlibe.Porcukorral meghintjük

Tipp / megjegyzés:

Egy biztos elég maceráns,és csak házi sűrű szilvalekvárral jó,de kárpótol mert nagyon finom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére