Főoldal / Desszertek / Szilvalekváros pite

Szilvalekváros pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekváros pite

Szilvalekváros pite

Hozzávalók:

24 x 24 cm-es formához:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 3 ek pitypangméz + egy pici édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 nagyobb bodzavirág (el is hagyható)
  • szilvalekvár

Tálaláshoz ízesített tejföl:

  • 1 nagy tejföl
  • édesítőszer
  • 2 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vaníliaaromát, a fahajat, és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük. (amennyiben teszünk hozzá bodzát, akkor hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot is)
Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)

Egy sütőformát (v. tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát.
Tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk. (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt, v. vegyes gyümölcslekvárt….)

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük az ízesített tejfölt.

A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.

Szilvalekváros pite 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére