Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően.
A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét.
Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!