Szilvás körtés süti
Hozzávalók:Egy 39x36cm tepsi
Piskóta masszához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A szilvát megmossuk ki magozzuk félre tesszük.
A körtéket meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük.
Egy mélyebb tálba tesszük, és a szilvát hosszában el negyedeljük, hozzáadjuk a reszelt körtéhez.
Azután az instant kakaóport és a csokiaromát is hozzá keverjük, és hozzá dolgozzuk a darált kekszhez. Majd félre tesszük 1-órát pihentetni.
Piskótához tojásokat egy magas falu edénybe fel ütjük, majd a cukrot hozzáadjuk és fehéredésig géppel kikeverjük.
Azután hozzá adjuk a lisztet, majd fél deci langyos vízben elkevert sütőport is. Óvatosan elkeverjük.
Majd fél deci étolajjal kikent tepsit réteslappal kibéleljük és elsimítjuk rajta a piskóta masszánk 3/4 -részét.
Maradék piskóta masszát a félretett töltelékhez adjuk, és jól összekeverjük.
Tepsiben lévő piskótánkra evőkanál segítségével elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 35 perc alatt készre sütjük.
Majd kivesszük és tepsiben hagyjuk kihűlni,ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom,kiadós,és főleg laktató is.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként tudom ajánlani,hogy a szilvát, körtével és hozzávalókkal, piskóta kivételével előtte nap készítsük elő így van bőven idő, hogy jól össze érjenek az ízek.