Szilvás muffin II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat, a cukorral, és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat, végül beleforgatjuk a sóval, és a sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, és alaposan összekeverjük.
A masszába keverjük a barna cukorral, és a fahéjjal összeforgatott szilvát.
Muffin formába papír kapszlikat rakunk és elosztjuk bennük a masszát. (kb 12 db lesz ebből a mennyiségből)
180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük, habzsákba töltjük, majd a kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
Tipp / megjegyzés:
Aki szeretne élesebb kontúrokkal rendelkező krémet a muffin tetejére, az tegyen bele kevés zselatint is .