Szilvás pite pudinggal
Hozzávalók:
Töltelék:
Lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát,majd kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket(mézes fűszerkeverék és fahéj), a vaníliás cukrot, és a cukrot. Elkeverjük, majd a vaníliás pudinggal besűrítjük. Félretesszük, hogy kihűljön.
A tészta hozzávalóit egy deszkára halmozzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Megszórjuk búzadarával, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk.
A maradék tésztát a lisztezett deszkán szintén kinyújtjuk, és a töltelék tetejét beborítjuk vele.
A sütemény tetejét felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. (amíg a teteje aranybarna nem lesz)
A szilvás pitét, porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.