Szilvás pudingos kalács
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Meg főzzük a pudingot a tejjel és a 3 ek cukorral, majd ha kihűlt belekeverjük a rámát és a rumaromát.
A szilvát kimagozzuk, és egy kicsit a fűszerekkel ( csak egy pici szegfűszeget tegyünk bele mert intenzív az íze ) megpároljuk kb. 5 perc a felmelegedéstől.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és elfelezzük.
Az egyiket, lisztezett deszkán félcentisre kinyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és rákenjük a pudingot, majd szorosan feltekerjük. A másik tésztát szintén kinyújtjuk. Arra először darát szórunk, majd a megpárolt szilvát oszlatjuk el rajta, végül a tetejére megint darát szórunk és feltekerjük.
Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a két rúd kalácsot rátesszük. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A szilvához mikor főzzük adhatunk kevés rumot is.