Szilvás túros kocka

| Hozzávalók:A tésztához: 
20 dkg ch csökkentett liszt-DW sütemény liszt20 dkg tönköly liszt (vagy 40dkg finom liszt)20 dkg vaj (vagy margarin)4 dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő(vagy 16 dkg cukor)csipet só3 db tojás A töltelékhez: 
1 kg krémtúró5 db tojás3 dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő(vagy 12dkg  cukor)1 dl olaj1 db citrom leve és reszelt héja4 dkg vaníliás pudingpor60 dkg szilva (kimagozva)5 dkg mandula-durvára vágva2 tk. fahéj | 
| Elkészítési idő: | 1 óra | Fogyókúrás: | nem |  
| Költség: | 1000-1500 FT | Vegetáriánus: | igen |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Egyszerű | Laktózmentes: | nem |  
 | 
Elkészítés:
A túrós krémhez a túróval összekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a citrom levét és héjat,az  olajat, és a puding port (por alakban).
Majd lazán beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét.
Az átszitált lisztet a sóval,a  cukorral és a vajjal összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává formázzuk.
A tészta negyed részét fagyasztóba tesszük áthűlni.
Egy 37×26 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és belenyújtjuk a 3/4 tésztát.
A mandulával, és a fahéjjal összeforgatott szilva felét rárakosgatjuk a tésztára, majd ráöntjük a túrós krémet, amin elosztjuk a maradék szilvát.
A tetejére reszeljük az időközben áthűlt tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
 
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
 A konyha világa (83 Recept)
 A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: 
A konyha világa
![]()