Főoldal / Reform ételek / Szilvásgombóc – Gluténmentes

Szilvásgombóc – Gluténmentes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg  főtt burgonya
  • kb.  25 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. só

A nyújtófelület szórásához:

  • rizsliszt

A töltelékhez:

  • kb. 10-15 db szilva
  • fahéj
  • eritrit

A hempergetéshez:

  • GM morzsa pirítva (Nálam Mimen panírkeverék)

A tálaláshoz:

  • porXukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és meghempergetjük a fahéjas eritritben. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb. 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe, egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük ki. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.

Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.
Ebbe a pirított morzsába szedjük ki (egy szűrőlapát segítségével) a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és fahéjas porXukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Barackkal, vagy sűrű házi szilvalekvárral is készíthető.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére