Szilvásgombóc
Hozzávalók:
A nyújtófelület szórásához:
A töltelékhez:
A hempergetéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és meghempergetjük a fahéjas eritritben. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb. 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe, egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük ki. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.
Ebbe a pirított morzsába szedjük ki (egy szűrőlapát segítségével) a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és fahéjas porXukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Barackkal, vagy sűrű házi szilvalekvárral is készíthető.