Szilvásgombóc II
Hozzávalók:
A töltelékbe:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A zsemlemorzsát minimális olajban pillanatok alatt átpirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk daraboljuk és sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát áttörjük, majd hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk. Ha túl puha a tészta, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, majd mindegyik közepébe félbe vagy kockákra vágott szilvát teszünk, amit megszúrunk fahéjas cukorral.
Majd gombócot formálunk belőle és forró sós vízben kifőzzük.
(Én nem nyújtottam ki a tésztát hanem téptem belőle és a tenyerembe ki formáztam a közepébe egy fél szilvát tettem amit előre porcukros fahéjba forgattam.)
A kifőtt gombócokat kivesszük a vízből majd a pirított morzsába hempergetjük.