Főoldal / Desszertek / Színes piskóta krémesen

Színes piskóta krémesen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Színes piskóta krémesen

Színes piskóta krémesen

Hozzávalók:

  • 2×7 db tojás
  • 2×3 ek. melegvíz
  • 2×8 ek. cukor
  • 2×8 ek. liszt
  • 2×1 mk. szódabikarbóna
  • 30 ml. zöldmandula-aroma
  • 30 ml. vérnarancs-aroma

Krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg Mascarpone
  • 5 dkg mazsola

Szóráshoz:

  • Vaníliás-porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy 39×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A 7 tojást egy tálba feltörjük, hozzá adjuk a 8 ek.cukrot, majd elektromos habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadunk 3 ek. meleg vizet, és elkeverjük.
A 8 ek. lisztet szódabikarbónával elkeverjük, hozzá adjuk a mandula-aromát, óvatosan  elkeverjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A másik piskóta alapot ugyanígy elkészítjük, csak abba vérnarancs aromát keverünk.

A pudingot, a cukorral, és a tejjel,simára keverjük,majd sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a Mascarponet, a mazsolát,és jól összedolgozzuk.

Az egyik piskótalapot visszahelyezzük a tepsibe, majd elsimítjuk rajta a krémet. Befedjük a másik lappal, és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Vaníliás porcukorral megszórva, kockákra szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A megmaradt sütit, mindig hűvös helyen tároljuk tovább.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére