Szőlős pudingos kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk.
A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapiros tepsibe simítjuk.
A megmaradt 1/3-ad rész tésztát folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
A tejet, 4 kanál cukorral és a pudinggal megfőzzük.
Még melegen hozzákeverjük a tejfölt.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a krémbe keverjük a reszelt citromhéjjal, és citromlével együtt.
Beleforgatjuk a szőlőszemeket is, majd a krémet a tepsiben lévő lapra halmozzuk, és szépen elsimítjuk.
A maradék tésztát a hűtőből kivesszük, és ráreszeljük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, kockákra szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Finom és igen mutatós sütemény.