Főoldal / Desszertek / Szőlős pudingos kocka

Szőlős pudingos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős pudingos kocka

Szőlős pudingos kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 20 deka cukor
  • 5 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 5 deci tej
  • 8 kanál cukor
  • 5 tojás fehérje
  • 1 fürt fekete szőlő
  • 4 deci tejföl
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk.

A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapiros tepsibe simítjuk.
A megmaradt 1/3-ad rész tésztát folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.

A tejet, 4 kanál cukorral és a pudinggal megfőzzük.
Még melegen hozzákeverjük a tejfölt.

A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a krémbe keverjük a reszelt citromhéjjal, és citromlével együtt.
Beleforgatjuk a szőlőszemeket is, majd a krémet a tepsiben lévő lapra halmozzuk, és szépen elsimítjuk.
A maradék tésztát a hűtőből kivesszük, és ráreszeljük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, kockákra szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Finom és igen mutatós sütemény.

Szőlős pudingos kocka 3.71/5 (7 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére