Főoldal / Sertés ételek / Szőlős vagdalt édes savanyú zöldség körettel

Szőlős vagdalt édes savanyú zöldség körettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős vagdalt édes savanyú zöldség körettel

Szőlős vagdalt édes savanyú zöldség körettel

Hozzávalók:

A vagdalthoz:

  • 30 dkg sertés darált hús
  • 30 dkg marha darált hús
  • 10 dkg sertés máj
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 25 dkg fehér szőlő
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • csipet szerecsendió

A zöldségkörethez:

  • fél kaliforniai paprika
  • fél zöld paprika
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 30 dkg szőlő
  • 1 babérlevél
  • 1 kis kanál őrölt gyömbér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. méz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vagdalthoz a petrezselymet  és a vöröshagymát is apróra összevágjuk. a fokhagymát összezúzzuk.
A májat nagyon apró kockákra vágjuk.
A szőlőt megmossuk, ha nagy magok vannak benne akkor kiszedjük.

A szőlő kivételével a vagdalt hozzávalóit egy mély tálba tesszük és összedolgozzuk. Egy sütőformát kicsit kiolajozunk, és a hús felét belehelyezzük. Majd rá rakjuk  a megmosott szőlőszemeket, és a többi befűszerezett hússal befedjük, jól rányomkodjuk és vizes kézzel elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 50 percig sütjük.

A paprikákat 2-3 centis darabokra vágjuk.
A szőlőszemekből a magokat kiszedjük.
A gyöngyhagymáról a levet leöntjük egy kis edénybe, mert később felhasználjuk.

Egy serpenyőben a két kanál olajon, megpirítjuk a paprikákat és a gyöngyhagymát.
2 perc elteltével hozzáadjuk a szőlőt, a babérlevelet, a gyömbért, a mézet, fél deci hagyma levet és ugyanannyi vizet. Így együtt az egészet 5-6 perc alatt összeforraljuk.
Fasírthoz, sültekhez is kiváló köret.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére