Szőlős vagdalt édes savanyú zöldség körettel
Hozzávalók:A vagdalthoz:
A zöldségkörethez:
|
|
Elkészítés:
A vagdalthoz a petrezselymet és a vöröshagymát is apróra összevágjuk. a fokhagymát összezúzzuk.
A májat nagyon apró kockákra vágjuk.
A szőlőt megmossuk, ha nagy magok vannak benne akkor kiszedjük.
A szőlő kivételével a vagdalt hozzávalóit egy mély tálba tesszük és összedolgozzuk. Egy sütőformát kicsit kiolajozunk, és a hús felét belehelyezzük. Majd rá rakjuk a megmosott szőlőszemeket, és a többi befűszerezett hússal befedjük, jól rányomkodjuk és vizes kézzel elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 50 percig sütjük.
A paprikákat 2-3 centis darabokra vágjuk.
A szőlőszemekből a magokat kiszedjük.
A gyöngyhagymáról a levet leöntjük egy kis edénybe, mert később felhasználjuk.
Egy serpenyőben a két kanál olajon, megpirítjuk a paprikákat és a gyöngyhagymát.
2 perc elteltével hozzáadjuk a szőlőt, a babérlevelet, a gyömbért, a mézet, fél deci hagyma levet és ugyanannyi vizet. Így együtt az egészet 5-6 perc alatt összeforraljuk.
Fasírthoz, sültekhez is kiváló köret.