Szőlősgyöröki tárcsás húsok
Hozzávalók:
A páchoz:
|
|
Elkészítés:
Előző este pác öntetet készítünk a hozzávalókból és abban hagyjuk állni a húsokat, letakarva a hűtőben, egy éjszakát.
A tárcsában felforrósítjuk az étolajat majd belerakjuk a szárnyakat, és a csirkecombokat. Körbepirítjuk mindkét oldalát, lassítunk a tűzön és átsütjük őket. Kivesszük mindet.
Ugyanígy járunk el a sertéshússal is.
A visszamaradt fűszeres olajban, ropogósra sütjük a burgonyát.
Mielőtt elkészülne, a tárcsa szélére visszahelyezzük a húsokat, átmelegítjük őket és együtt tudjuk tálalni.
Arra kell figyelnünk, hogy a tüzet úgy szabályozzuk, nehogy megégjen az ételünk.
Savanyúságot vagy salátát is kínálhatunk mellé.